Tutustu baarimestarin CV-oppaaseen ja anna urallesi vauhtia

Oletko kiinnostunut asiakaspalvelusta ja rakastat ihmisten palvelemista, sosiaalista kanssakäymistä tai työskentelyä nopeatempoisessa ympäristössä? Jos kyllä, CVMaker tukee uutta matkaasi baarimestarina. Me olemme koonneet tähän artikkeliin kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää baarimestarin täydellisestä CV:stä ja siitä, miten voit markkinoida itseäsi rekrytoijille taustastasi riippumatta.

Päivittäin lähetetään ja skannataan satoja hakemuksia. Siksi CVMakerin palveluita käyttämällä varmistat, että asiakirjasi läpäisevät hakijoiden seurantajärjestelmät (ATS). Mallejamme käyttämällä CV:si erottuu helpommin kilpailijoiden joukosta, koska asiantuntijamme käyttävät uusimpia työkaluja ja resursseja auttaakseen sinua laatimaan hyvin kirjoitetun, alalle sopivan CV:n. Jotta voimme auttaa sinua pääsemään useammin haastatteluun, katso alta vinkkejä ja esimerkkejä vaikuttavan CV:n kirjoittamiseen.

Luo ammattimainen CV nyt

CV:n kirjoittaminen: mistä aloitan?

Majoitus- ja ravitsemisala on suosittu ja kilpailu voi olla kovaa. Tutkimusten mukaan rekrytoija käyttää keskimäärin 9 sekuntia CV:si lukemiseen. Hyvin kirjoitettu, ytimekäs ja alan mukaan räätälöity CV on siis elintärkeä. CVMaker suosittelee noudattamaan alla olevia ohjeita ja vinkkejä, joiden avulla voit kirjoittaa baarimestarin CV:n, joka tekee rekrytoijiin vaikutuksen. Lue lisää CVMakerin asiantuntijoiden vinkkejä CV:n kirjoittamiseen. Ennen kuin aloitat CV:n kirjoittamisen, ota huomioon kaksi asiaa: CV-pohjan kirjoittaminen ja CV:n räätälöinti työpaikan mukaan.

Baarimestarin CV-pohja

CV-pohja sisältää kaiken, mitä olet saavuttanut ammatillisesti ja akateemisesti. CVMaker suosittelee kirjaamaan kaiken työkokemuksen ja tallentamaan kopiot kaikista oleellisista pätevyyksistä ja sertifikaateista. Voit palata näihin myöhemmin, kun alat kirjoittaa varsinaista CV:tä. Asiantuntijamme suosittelevat päivittämään CV-pohjan säännöllisesti, kun olet suorittanut jotain oleellista – työpaikan, vapaaehtoistyön, sertifikaatin, kursseja tai muita saavutuksia.

Baarimestarin työpaikkakohtainen CV

Toisin kuin CV-pohjaa, työpaikkakohtaista CV:tä käytetään, kun haet tiettyä työpaikkaa esimerkiksi baarimestarina tai vaikka baaripäällikkönä. CV:n tulee sisältää avainsanoja ja taitoja, jotka vastaavat työn kuvausta. Näin herätät helpommin rekrytoijan huomion ja osoitat, että olet käyttänyt aikaa tarkan ja räätälöidyn CV:n kirjoittamiseen.

Pidä mielessäsi, että työpaikkakohtaisen CV:n pitäisi olla enintään kahden sivun mittainen ja sisältää toimintakuvauksia siitä, mitä olet saavuttanut ja miten ne soveltuvat hakemaasi työpaikkaan. Jos et ole varma mistä aloittaisit, tutustu yrityksen kulttuuriin selaamalla verkkosivuja ja korosta ydinarvoja, vaatimuksia ja taitoja, jotka sopivat hakemaasi työpaikkaan.

  • Vinkki: Kun kirjoitat työpaikkakohtaista CV:tä, voit katsoa työpaikkaan liittyviä tietoja CV-pohjastasi. Jos olet tehnyt CV-pohjasi huolellisesti, täydellisen CV:n räätälöinti ei kestä kauaa. CVMakerilla voit valita mallin ja täyttää CV:si tiedot helposti.

Baarimestarin CV-esimerkki

Baarimestarin CV-esimerkki

Lataa tämä baarimestarin CV-esimerkki PDF-muodossa

Tässä baarimestarin CV-esimerkissä Olivia on vastavalmistunut, jolla on oleellista työkokemusta vähittäiskaupan alalta ja asiakaspalvelusta. Hänellä ei ole vielä työkokemusta majoitus- ja ravitsemisalalta, mutta hän on suorittanut pitopalveluun liittyviä kursseja ja cocktail-koulutuksen. Olivialla on baarityöhön liittyviä taitoja ja mielenkiinnon kohteita, ja hän hakee työpaikkaa baarimestarina.

Luo ammattimainen CV nyt

Mitä tietoja baarimestarin CV:n pitäisi sisältää? Vinkkejä ja esimerkkejä

Kun kirjoitat työpaikkakohtaista CV:tä, voit lisätä siihen erilaisia osioita. Tässä kappaleessa kerromme sinulle, mitä hyödyllisiä tietoja kannattaa lisätä baarimestarin paikkaa hakiessa.

  • VinkkiTyöpaikkakohtaisessa CV:ssä vähemmän on enemmän. Rekrytoijilla ei ole aikaa lukea kaikkia CV:itä kokonaan, joten räätälöi omasi hakemasi työpaikan mukaan mahdollisimman hyvin.

Näin kirjoitat baarimestarin CV-profiilin

CV-profiili tai esittelyteksti on ensimmäinen osio, joka herättää rekrytoijan huomion. Se on lyhyt esittelyteksti, joka heijastaa uratavoitteitasi. CV-profiilin tulee olla persoonallinen, ainutlaatuinen ja huomiota herättävä.

Jotta CV-profiilisi tempaa lukijan mukaansa, suosittelemme käyttämään tarkkoja, informatiivisia ja oleellisia tietoja. Tämän osion pitäisi olla erilainen jokaisen työpaikan kohdalla, vaikka sinulla olisi vain vähän työkokemusta. Esittele siirrettäviä taitoja ja uratavoitteita, jotka liittyvät baarimestarin työhön. Pidä mielessäsi, että CV-osioilla voi olla erilaisia nimiä. Lue blogistamme lisää tehokkaan CV-profiilin kirjoittamisesta.

Esimerkkejä baarimestarin CV-profiileista

Alla on joitakin esimerkkejä baarimestarin CV-profiileista, joita voit käyttää esittelytekstinä. Olemme lisänneet kolme erilaista CV-profiilia erilaisiin työpaikkoihin ja eri tasoisella työkokemuksella. Käyttämäsi kieli ja ilmaisut ovat elintärkeitä, sillä ne osoittavat, miten paljon kokemusta ja osaamista sinulla on.

Baaripäällikön CV-profiiliesimerkki

Kokenut ja asiantunteva baaripäällikkö, jolla on yli viisi vuotta kokemusta työskentelystä kiireisissä baareissa, tapahtumissa ja paikallisissa pubeissa. Tunnen yli 50 cocktail-reseptiä ja intohimonani on valmistaa korkealaatuisia juomia ja palvella asiakkaita erinomaisesti. Olen onnistuneesti johtanut tiimiä, joka ylitti myyntitavoitteet 10 prosentilla kolmena vuonna peräkkäin ja kasvatti tuottoa 5 prosentilla vuonna 2021.

Kokeneen baarimestarin CV-profiiliesimerkki

Osa-aikainen yliopisto-opiskelija, jolla on kaksi vuotta kokemusta ravintolatarjoilijana. Vahvuuksiani ovat asiakaspalvelu, multitaskaus ja ajanhallinta. Olen innokas cocktailien valmistaja ja taitava baarimestari. Haluan kehittää osaamistani alalla ja vuorovaikutustaitojani baarimestarina.

Baarimestarin CV-profiiliesimerkki ilman työkokemusta

Itsevarma, ulospäinsuuntautunut ja sosiaalinen vastavalmistunut yhden vuoden asiakaspalvelukokemuksella. Vahvuuksiani ovat kommunikaatiotaidot, ajanhallinta ja kassatyö. Olen käynyt cocktail-koulutuksen ja saanut ensimmäisen tason palkinnon majoitus- ja ravitsemisalalla vuonna 2019. Haluan edetä urallani baarimestarina ja kehittyä ammatillisesti.

Mitä taitoja baarimestarin CV voi sisältää

Taitoja on monenlaisia ja ne ovat jokaisella ainutlaatuisia. Jotkut hakijat voivat tehdä taitopohjaisen CV:n, jos heillä on vain vähän tai ei lainkaan työkokemusta, he ovat vastavalmistuneet tai olleet työttömänä jonkun aikaa. Varmista, että kerrot taidoistasi rehellisesti. Tärkeintä on, että ne ovat oleellisia hakemasi työpaikan kannalta ja kertovat siitä, mitä lisäarvoa voit tuoda yritykseen.

Käytä baarimestarin CV:ssä kovia ja pehmeitä taitoja. Alta voit katsoa, mitä ne tarkoittavat. Menestyneet baarimestarit käyttävät sekä pehmeitä että kovia taitoja tehtäviensä suorittamiseen. Baarimestarin CV:ssä kannattaa siis käyttää tasapainoisesti molempia taitoja.

Esimerkkejä kovista taidoista

Myös ammattitaidoksi kutsutut kovat taidot ovat teknisiä ja mitattavia taitoja, joita voidaan soveltaa eri aloilla ja ammateissa.

  • Asiakaspalvelu
  • Juomien valmistus
  • Vieraanvaraisuus
  • Kassatyöskentely

Esimerkkejä pehmeistä taidoista

Pehmeät taidot ovat luonteenpiirteitä ja ominaisuuksia, jotka ovat henkilökohtaisia.

  • Ongelmanratkaisu
  • Asiakaslähtöisyys
  • Kommunikointi
  • Kunnianhimo

Lisäksi on vielä siirrettäviä taitoja, joita voi oppia riippumatta henkilön ammatista ja sosiaalisista kokemuksista. Nämä taidot ovat erityisen hyödyllisiä CV.ssä, jos sinulla ei ole paljon työkokemusta.

Esimerkkejä siirrettävistä taidoista

  • Vuorovaikutustaidot
  • Kriittinen ajattelu
  • Sopeutuvuus
  • Tiimityöskentely

Työkokemus baarimestarin CV:ssä

Tässä osiossa luetellaan aiempi työkokemus. Luettele ne käänteisessä aikajärjestyksessä uusimmasta työkokemuksesta vanhimpaan. Jos sinulla on oleellista työkokemusta muista työpaikoista, kerro niissä oppimistasi siirrettävistä taidoista, jotka sopivat myös baarityöskentelyyn. Kun kerrot työpaikoista, lisää työtehtävä, organisaation nimi, työsuhteen kesto ja vastuualueet ranskalaisina viivoina. Täältä voit lukea lisää työkokemuksesta CV:ssä.

  • Vinkki: Lisää työkokemuksesi tueksi dataa ja numeroita. Tämä osoittaa mitä olet saavuttanut, ja voit lisätä tarvittaessa myös tilastoja. Esimerkki voisi olla: “Johdin tiimiä, jossa saavutimme 10 % myyntituottojen kasvun vuonna 2022.

Koulutus baarimestarin CV:ssä

Et tarvitse korkeakoulututkintoa päästäksesi baarimestariksi. Yleensä ammattikoulu tai lukio tai jopa pelkkä peruskoulu riittää. Hakemuksesi erottuu kuitenkin todennäköisemmin joukosta, jos olet käynyt baarimestarin koulutuksen tai suorittanut siihen liittyviä sertifikaatteja ja kursseja. Lisää koulutustietoihin aina tutkinnon tyyppi ja taso, oppilaitos/organisaatio, suorituspäivä/odotettu suoritusaika, ja oleelliset aineet. Tässä CV:n osiossa on tärkeää luetella koulutustiedot ja akateemiset kokemukset.

  • VinkkiJos sinulla on vain vähän tai ei lainkaan työkokemusta vaan lähinnä koulutusta ja pätevyyttä, koulutusosio kannattaa sijoittaa CV:ssä ennen työkokemusta.

Mitä lisäkokemusta baarimestarin CV voi sisältää?

CV:n tarkoitus on vakuuttaa rekrytoija siitä, että juuri sinä olet paras hakija. Tähän osioon voit siis laittaa lisäkokemuksen esittelemällä lyhyesti mitä teit, jotta voit jatkaa keskustelua haastattelussa. Kannattaa lisätä vahvoja saavutuksia tai mielenkiinnon kohteita, jotka herättävät rekrytoijan huomion. Näitä voivat olla esimerkiksi harrastukset, vapaaehtoistyö tai oppilaskunnan toiminta. Vapaaehtoistyön avulla voit saada myös tarvittavaa asiakaspalvelu- ja myyntikokemusta. Pääset kehittämään siirrettäviä taitoja, kuten kommunikaatiotaitoja, sosiaalisia taitoja, tiimityötä, kassatyötä ja ajanhallintaa, jotka tukevat baarimestarin CV:tä.

Saavutukset baarimestarin CV:ssä

Jos sinulla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta työstä johon haet, kannattaa pohtia muita oleellisia saavutuksia. Vältä lisäämästä tietoja vain täyttääksesi CV:n tyhjää tilaa. Mieti saavutuksia, jotka voisivat soveltua työhön tai keskity siihen, miten olisit paras valinta työhön. Nämä esimerkit voivat osoittaa rekrytoijalle, että olet saavuttanut muita asioita työympäristön ulkopuolella.

  • VinkkiVaikka kokemusta olisi vain vähän, CV voi kertoa hyvästä työmoraalista, karismaattisesta luonteesta ja positiivisesta asenteesta. Tämä erottaa sinut kilpailijoiden joukosta.

Kurssit ja sertifikaatit baarimestarin CV:ssä

Työnantajat ottavat hakemuksesi huomioon vaikka sinulla ei olisi kokemusta, ja voit parantaa CV:täsi monella muulla tapaa. Oletko uusi alalla eikä sinulla ole vielä kokemusta? Kannattaa suorittaa joku kurssi tai sertifikaatti, jolla kehität osaamistasi, taitojasi ja ammattitaitoasi. Voit opiskella baarimestariksi tai käydä juomatarjoiluun liittyviä kursseja. Sertifikaatit ja kurssit voivat merkittävästi parantaa baarimestarin CV:tä. Jotkut sertifikaatit voi suorittaa myös koulussa. Paras tapa parantaa CV.tä on tietenkin opiskella baarimestariksi, jolloin erotut muiden hakijoiden joukosta.

Kielitaito baarimestarin CV:ssä

Osaatko puhua useampaa kuin yhtä kieltä? Jos kyllä, olet onnekas, koska tämä on ainutlaatuinen tilaisuus erottua joukosta ja herättää CV:lläsi huomiota! Lisää kielitaidolle oma osio baarimestarin CV:hen ja tee vaikutus rekrytoijiin.

Monilla aloilla keskustelet kollegoiden ja asiakkaiden kanssa, jotka puhuvat vierasta kieltä. Monikielinen ympäristö voi kasvattaa niin ammatillisesti kuin muutenkin, ja se voi kehittää esimerkiksi kuuntelutaitoa, ongelmanratkaisukykyä ja vuorovaikutustaitoja. Lisää vain kielet, jotka ovat työn kannalta oleellisia. Näin voit parantaa baarimestarin hakemustasi merkittävästi, mistä on sinulle iso etu. Ennen kuin lisäät kielitaidon CV:hen, tee kielen tasotesti, jolla arvioidaan osaamistasi. Lisää osaamistaso myös tähän osioon. Lue lisää kielitaidosta CV:ssä tästä.

Yhteenveto

Tässä oppaassa olemme kertoneet, että hyvin kirjoitetun CV:n pitäisi vakuuttaa rekrytoija siitä, että sinä olet oikea valinta työhön. Lukemalla tämän oppaan olet saanut hyvät eväät vaikuttavan baarimestarin CV:n kirjoittamiseen.

CV-vinkkejä baarimestareille:

  • Pidä CV:n kieli ytimekkäänä, yksinkertaisena ja lyhyenä.
  • Oikolue CV huolellisesti virheiden varalta.
  • Kirjoita vakuuttava hakemus CV:n mukaan.
  • Kirjoita kattava CV-pohja ja päivitä se säännöllisesti.
  • Käytä hakemuksessa kahta taitoa ja anna esimerkkejä siitä, miten ja milloin osoitit näitä taitoja.
  • Kirjoita persoonallinen ja positiivinen esittelyteksti, joka tarjoaa ratkaisuja.
  • Kerro faktoja ja numeroita saavutustesi ja pätevyytesi tueksi.
  • Jos sinulla on vain vähän työkokemusta, voit erottua joukosta lisäämällä harrastukset, kiinnostuksen kohteet ja saavutukset.

Mitä seuraavaksi?

Jos sinulla ei ole aikaa ja tarvitset CV:n nopeasti vain minuuteissa, me voimme auttaa nopeuttamaan prosessia. Ammattimaiset CV-mallimme ovat hyvin jäsenneltyjä ja formatoituja, joten sinun ei tarvitse huolehtia viimeistelystä. Voimme laatia CV:si muutamassa helpossa vaiheessa, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Lue lisää CV:n kirjoituspalvelustamme tästä.

Luo ammattimainen CV nyt

UKK

Mistä löydän kursseja baarimestareille?

Baarimestarikursseille voi osallistua verkossa tai paikan päällä.

Uusimpia koulutuksia voit etsiä useilta verkkosivustoilta.

Miten paljon baarimestarina tienaa Suomessa?

Vuoden 2021 tietojen mukaan baarimestarin keskipalkka Suomessa on noin 2 800 euroa kuukaudessa, eli noin 33 600 euroa vuodessa.

Mistä voin löytää baarimestarin työpaikkoja?

Suosittuja sivustoja työnhakuun ovat:

Voinko työskennellä baarimestarina, vaikka arvosanani ovat keskinkertaiset?

Baarimestarina voit työskennellä myös ilman koulutusta. Vaikka sinulla olisi heikot arvosanat, voit katsoa työpaikan vaatimukset ennen hakemista.

Mistä löydän hyviä malleja baarimestarin CV:lle?

Sivustoltamme löydät paljon erilaisia malleja. Mallimme sopivat kaikenlaisille aloille ja voit räätälöidä omasi unelmiesi työpaikan tai alan mukaiseksi.

Luo ammattimainen CV nyt

Samankaltaiset artikkelit

Yli 112 872 käyttäjää on jo luonut ansioluettelon

CV-työkalumme avulla voit nopeasti ja helposti luoda joukosta erottuvan ja ammattimaisen ansioluettelon 15 minuutissa.

Luo ansioluettelosi

Saat töitä 65 % todennäköisemmin