Luo loistava sairaanhoitajan CV – näin onnistut!

Sairaanhoitajille on kysyntää, mutta haluat silti löytää juuri sinulle oikean työpaikan. Erinomaisen CV:n kirjoittaminen on äärimmäisen tärkeää uran onnistumisen ja työtyytyväisyyden kannalta.

Olit sitten vasta valmistunut tai jo osastojen konkari, sinulla ei välttämättä ole aikaa keskittyä loistavan CV:n kirjoittamiseen. Vaikka se kuulostaa yksinkertaiselta, monet eivät tiedä, miten sairaanhoitajan kannattaa kirjoittaa CV – joten heitä ei välttämättä huomata työpaikoissa, joihin he oikeasti haluaisivat.

Tästä artikkelista voit lukea, miten esitellä itsesi työantajalle taitojasi korostaen ja kertoen, mitä tarjottavaa sinulla on. Mukana on myös esimerkki sairaanhoitajan ansioluettelosta.

CV-esimerkki – sairaanhoitaja


sairaanhoitaja CV

Lataa tämä sairaanhoitajan CV-esimerkki PDF-tiedostona

Tästä CV-esimerkistä näet, miten tekijä kertoo lukijalle etsivänsä työtä akuutti- ja kroonisten sairauksien parissa. Hän luettelee päivittäiset vastuualueensa selkeästi ja yhtenäisesti. Näet nopeasti vilkaisemallakin, että CV:n tekijä on kokenut sairaanhoitaja. Jo valitsi vaaleanpunaisen Stanford-pohjan – vaaleanpunainen on myötätunnon väri, ja sillä hänen taitonsa erottuvat joukosta. Lisäksi malliin voi lisätä ammattimaisen kasvokuvan.

Luo ammattimainen CV nyt

Perusasioiden suunnittelu

Kaikki projektit vaativat tarkkaa suunnittelua, ja niin myös CV:n kirjoittamiseen pitäisi suhtautua.

Ajattele sitä projektina, jossa kirjoitat osaamisestasi paperille niin tarkasti kuin mahdollista, jotta lukija oppii tuntemaan sinut vain sitä vilkaisemalla.

Kaikki hyvät ansioluettelot alkavat pääasiallisella CV:llä, joka on kattava asiakirja, joka sisältää tietoja koulutuksestasi, pätevyydestäsi ja työkokemuksestasi.

Asiakirjan tulee:

  • Olla selkeä, looginen ja helppolukuinen – musta fontti valkoisella taustalla ja virheetön teksti
  • Tyylikkäästi esitelty, selkeä, sopivat rivivälit, organisoitu ja ammattimaine
  • Aloita uusimmalla tai nykyisellä työkokemuksella ja jatka järjestyksessä ensimmäiseen työpaikkaasi asti
  • Luettele koulutus- ja pätevyystiedot samalla tavalla
  • Kerro sekä pehmeät että kovat taidot
  • Kerro suosittelijan tiedot kuhunkin työhön tai rooliin

Käytä aikaa ja valmistele CV sitä ajatellen, että se toimii perustana kaikissa työhakemuksissa, joita tulevaisuudessa teet.

Miksi kannattaa tehdä sairaanhoitajan CV erikseen? Se säästää aikaa ja esittelee sinut parhaalla mahdollisella tavalla joka kerta. Kun sinulla on kaikki tiedot alusta loppuun yhdessä paikassa, et joudu koskaan tekemään sitä uudelleen – joudut vain ajoittain päivittämään sitä.

Älä sisällytä esittelyä sairaanhoitajan pääasialliseen ansioluetteloon. Jokaisen hakemuskirjeen täytyy olla ainutlaatuinen ja koskea juuri hakemaasi työpaikkaa. Me myös muutumme ja kehitymme – esittely tai hakemuskirje, joka oli hyvä muutama vuotta sitten, ei välttämättä ole sitä tänä päivänä.

Suhtaudu hakemuskirjeeseen samoin – älä koskaan käytä samaa tekstiä kaikkiin hakemuksiin. Pääasiallinen CV voi olla niin pitkä kuin tarvitsee. Varmista, että se sisältää kaikki työpaikkojen nimet, vastuualueet ja saavutukset. Tämä vie toki aikaa, mutta se on tärkeää uramenestyksen kannalta.

Kun kirjoitat ansioluetteloa, ota kopiot kaikista pätevyyksistä, palkinnoista, suosituskirjeistä ja muusta, jolla voi olla merkitystä. Säilytä niitä yhdessä turvallisessa kansiossa ansioluettelosi kanssa ja pidä ne paikassa, josta pääset niihin helposti käsiksi.

Muista oikolukea ja muokata CV huolellisesti, jotta siinä ei ole virheitä. Jos mahdollista, pyydä jotakuta muuta tarkistamaan se myös. Et halua, että työnantajat ohittavat sinut kielioppivirheiden vuoksi.

Kerro sairaanhoitajan taidoistasi

taitojen cv esimerkki

Sairaanhoito on vaihtelevaa työtä, eikä mitään taitoja kannata jättää pois – kovia eikä pehmeitä.

Laajan lääketieteen tuntemuksen lisäksi sairaanhoitajat tarvitsevat työssään pehmeitä taitoja, jotka liittyvät muun muassa tunneälyyn. Myös teknologia on tärkeä osa lääketiedettä, joten sairaanhoitajat tarvitsevat myös teknisiä taitoja.

Taitosi saattavat ehkä olla sinulle itsestään selviä, koska käytät niitä päivittäin. Mieti siis tarkkaan, mitä työssäsi teet ja mitä taitoja tarvitset, jotta voit tehdä työsi parhaan kykysi mukaan.

Pehmeät taidot eivät ehkä ole niin selkeitä. Tässä on joitakin esimerkkejä:

Kovat taidot

  • Potilasarviointi
  • Elintoimintojen arviointi
  • Potilashoito
  • Tartuntojen hallinta
  • IV-hoito
  • Katetrointi
  • Kivunlievitys
  • Näytteenotto ja verikokeet
  • Hoitosuunnitelmien luominen
  • Potilaiden ravitsemus
  • Syöttöputki
  • Elämän keinotekoinen ylläpito
  • Painelu-puhalluselvytys

Pehmeät taidot

  • Tiimityö
  • Hoito
  • Päätöksenteko
  • Myötätunto
  • Paineen alla työskentely
  • Rohkeus
  • Empatia
  • Kommunikointi
  • Ajanhallinta
  • Sitoutuminen
  • Pätevyys
  • Kriittinen ajattelu

Sairaanhoitajan esittely

henkilökohtainen profiili cv esimerkki

Älä kirjoita esittelyä liian nopeasti. Ole rehellinen ja kirjoita sydämestäsi. Kerro lukijalle, miksi ryhdyit sairaanhoitajaksi, mitä pätevyyksiä sinulla on ja miksi haluat juuri heille töihin.

Tämä on mahdollisuutesi erottua muista hakijoista, koska pätevyytesi ja kokemuksesi on todennäköisesti vastaavalla tasolla. Kirjoita henkilökohtaisesti ja keskustelullisesti, mutta ammattimaisesti. Haluat lukijan näkevän henkilön CV:n takana.

Esittely voi olla pituudeltaan vähintään 500 sanaa ja enintään 1000 sanaa, joten älä kiertele ja kaartele tai kirjoita epäolennaisia asioita.

Jos haluat kertoa harrastuksista ja kiinnostuksen kohteista, kerro vain niistä, jotka ovat oleellisia työpaikan kannalta – jos vaikka teet vapaaehtoistyötä hoitokodissa tai ruokajakelussa. Voit kertoa myös kuntoiluharrastuksista, mutta pidä teksti lyhyenä.

Saatat ehkä huomata, että tässä esimerkissä on käytetty keskustelullista kieltä. Tekstin tulee heijastaa sinua, eikä olla vain muodollinen viesti. Käytä maalaisjärkeä. Jos uskot lukijan olevan erittäin asiallinen, voit vähentää keskustelullista kieltä.

Huomio: älä koskaan käytä keskustelullista kieltä CV:ssä.

Tässä on esimerkki:

”Kun olin lapsi, vanhin veljeni sairastui syöpään. Diagnoosi oli järkyttävä ja vaikutti koko perheeseemme. Me yritimme kaikki auttaa häntä parhaamme mukaan, mutta eniten hänen toipumiseensa vaikutti hänen hoitajansa.

Hoitaja oli ainoa, joka pystyi rauhoittamaan hänet sädehoitojen jälkeen. Hän vastasi siitä, että veljeni pääsi yli vaikeista hoitojaksoista. Ihan kuin hän olisi vaistomaisesti tiennyt, mikä milloinkin oli oikea tapa toimia. Ja hän oli aina rauhallinen ja huolehtivainen.

Veljeni syöpä siirtyi remissioon ja hän sai elämänsä takaisin. Hänen sairaanhoitajastaan tuli sankarini! Sillä hetkellä päätin, että sitä minäkin haluan tehdä loppuelämäni.

Unelmani toteutui vuonna 2004, kun pääsin sairaanhoitajaksi Oulun yliopistollisen sairaalan päivystyspoliklinikalle.

Siellä hoidin monia kroonisesti sairaita potilaita ja opin ymmärtämään heidän sairauksiaan, hoitojaan, kokemuksiaan ja prognoosejaan. Sain myös työskennellä erittäin taitavassa tiimissä, joka rohkaisi ja opetti minua paljon.

Sen jälkeen siirryin Helsinkiin Meilahden sairaalaan, jossa hoidettiin hätätapauksia. Se oli täysin erilainen ympäristö ja uusi oppimistilaisuus, jossa opin paljon potilashoidosta ja hätätapauksien hoitamisesta.

Sielläkin olin asiantuntijoiden ympäröimä – he kertoivat tiedoistaan ja taidoistaan minulle mielellään. Täällä sain huomata, miten tärkeää on pysyä rauhallisena ja keskittyneenä.

Seuraavaksi jatkoin Meilahden sairaalan (jossa nykyäänkin olen), jossa hoidan akuutti- ja kroonisesti sairaita potilaita.

Tänä aikana olen kasvanut valtavasti sekä sairaanhoitajana että ihmisenä. Ihmisten elämän rajapinnassa työskentely on tehnyt minusta viisaamman ja myötätuntoisemman. Olen myös nähnyt, miten tärkeää on olla ystävällinen ja tukea kroonisesti sairaiden ja usein kuolettavasti sairaiden potilaiden perheitä.

Olen todella löytänyt kutsumukseni ja haluan edetä kroonisesti sairaiden hoidon alalla.

Siksi haluan hakea työpaikkaa juuri teiltä. Tiedän omaavani tarvittavan kokemuksen, mutta haluan myös laajentaa osaamistani erilaisista syövistä. Syöpäosastolla työskennellessä saan käytännön kokemusta, jota tarvitsen haluamieni opintolinjojen suorittamiseen.

Työskentelen myös vapaaehtoisena paikallisessa ruokajakelussa ja kuulun urheilujoukkueeseen. Olen juossut kolme maratonia ja tällä hetkellä harjoittelen seuraavaa varten.

Omaan taidot, pätevyyden, kunnon ja henkisen vahvuuden tällaiseen tärkeään työhön, ja tiedän, että minulla on annettavaa syöpäosaston potilashoitoon, huolehtimiseen ja hyvinvointiin.”

*Jos esittelysi on pitkä, se kannattaa lähettää erillisenä asiakirjana. CVmakerilla voit luoda pohjan, joka sopii ansioluettelosi malliin.

Miten esittely eroaa profiilitekstistä?

CV-profiili on lyhyt esittely, joka löytyy CV:n alusta. Se kannattaa kirjoittaa joka kerta erikseen tai sisällyttää se pääasialliseen ansioluetteloon. Jos teet näin, muista päivittää se säännöllisesti.

Tässä on esimerkki:

”Myötätuntoinen, motivoitunut ja innokas sairaanhoitaja, joka varmistaa potilaiden parhaan hoidon. Olen koulutettu ja kokenut potilashoitaja akuutti- ja kroonisten sairauksien puolella sekä traumapolilla. Minulla on sairaanhoitajan sekä osastonhoitajan pätevyys ja suosittelijoita, jotka vahvistavat taitoni ja kokemukseni. Aion jatkaa opintoja akuutti- ja kroonisten potilaiden hoidon parissa.”

Miten käyttää pääasiallista CV:tä

tKun pääasiallinen CV:si on valmis, voit hakea työpaikkoja nopeasti ilman, että tärkeitä tietoja puuttuu.

Kun näet haluamasi työpaikan, lue ilmoitus tarkasti ja kiinnitä huomiota sen vaatimuksiin. Työnantajat käyttävät usein avainsanoja työpaikkailmoituksessa karsiakseen hakemuksia.

Karsimalla erotetaan sopivat hakijat muista. Jos ansioluettelosi päätyy ”muiden” joukkoon, et kuule työnantajasta muuta kuin ”valitettavasti valintamme ei osunut tällä kertaa sinuun”.

Paras tapa löytää työpaikkailmoituksen avainsanat, on katsoa otsikkoa ja lukea sitten työn vastuualueista juuri siihen suoraan sopivat sanat. Jos esimerkiksi haet leikkaushoitajaksi, se lukee otsikossa. Vastuualueista löytyy sanoja, kuten leikkaus, kirurginen, leikkaussali, operaatiot, leikkauksen valmistelu jne.

Seuraavaksi pääasiallisesta CV:stä tarvitsee muokata sellainen, että se pääsee karsinnan läpi ja herättää heti lukijan huomion. Tämä onnistuu siten, että otat pääasiallisesta CV:stä oleelliset ja tärkeät tiedot ja siirrät ne yksinomaan tiettyyn sairaanhoidon työpaikkaan räätälöityyn ansioluetteloon.

Esittelyn ja hakemuskirjeen kirjoittaminen erikseen työpaikkaa varten mahdollistaa avainsanojen käytön ja voit miettiä, miksi tahdot juuri kyseisen työpaikan. Rekrytoijat huomaavat heti yleisen vastauksen, eivätkä jaksa lukea sitä.

On erittäin tärkeää tietää, että rekrytoijat katsovat kutakin hakemusta vain muutaman sekunnin, koska he etsivät tiettyjä tietoja. Jos niitä ei ole, he eivät lue pidemmälle. Avainsanojen käyttäminen alusta asti saavat heidät jatkamaan lukemista. Se kertoo myös siitä, että olet lukenut ilmoituksen kokonaan, etkä aio hukata heidän aikaansa.

Tässä on muutamia muistisääntöjä sairaanhoitajan CV:n luomiseen:

  • Käytä samaa mustavalkoista mallia kuin pääasiallisessa CV:ssä
  • Pituudella on väliä – älä ylitä 2-3 sivua
  • Tee ansioluettelosta juuri kyseiseen työpaikkaan sopiva
  • Pidä kieliasu positiivisena, ennakoivana ja helppolukuisena
  • Kirjoita uusi esittely jokaiseen työpaikkaan
  • Jokaisen hakemuskirjeen tulee olla ainutlaatuinen
  • Tarkista oikeinkirjoitus, päivämäärät ja kappalejaot
  • Älä kerro suosittelijoiden yhteystietoja – lisää sen sijaan nimet ja roolit, ja anna yhteystiedot pyydettäessä
  • Lisää myös merkintä: ”tarkempi CV on saatavilla pyydettäessä”

Luo ammattimainen CV nyt

Yhteenveto

Unelmiesi sairaanhoitotyön saaminen on ulottuvillasi – me kerromme tietomme eteenpäin. Suunnitteluun ja pääasiallisen CV:n luomiseen käytetty aika on sijoittamista tulevaisuuteen.

Tässä on tärkeitä vinkkejä täydellisen sairaanhoitoalan CV:n kirjoittamiseen:

  • Käytä aikaa luodaksesi kattavan pääasiallisen CV:n
  • Säilytä pääasiallinen CV ja muut oleelliset asiakirjat paikassa, josta pääset niihin helposti käsiksi
  • Lue työpaikkailmoitukset huolellisesti ja käytä avainsanoja
  • Tee yhteenveto pääasiallisesta ansioluettelosta käyttäen vain työpaikkaan sopivia tietoja
  • Kirjoita positiivinen esittelyteksti ansioluetteloon, joka keskittyy työpaikan vaatimuksiin
  • Varmista, että esittelyssäsi tarjoat ratkaisuja
  • Kirjoita ainutlaatuinen hakemuskirje, joka kertoo lukijalle nopeasti, kuka olet ja mitä tarjoat
  • Lähetä aina räätälöity CV ja hakemuskirje PDF-muodossa
  • Älä lähetä muita asiakirjoja, ellei niitä ole pyydetty
  • Tarkista, että yhteystietosi löytyvät helposti ansioluettelosta ja hakemuskirjeestä
  • Älä sisällytä suosittelijoita alkuperäiseen hakemukseen

Samankaltaiset artikkelit

Yli 112 872 käyttäjää on jo luonut ansioluettelon

CV-työkalumme avulla voit nopeasti ja helposti luoda joukosta erottuvan ja ammattimaisen ansioluettelon 15 minuutissa.

Luo ansioluettelosi

Saat töitä 65 % todennäköisemmin